Skip to main content

SIKÇA SORULAN SORULAR

Güzel ve güvenle gülümsemek adına aklınızdaki her soruyu bizimle paylaşabilirsiniz.

CEREC SİSTEMİ NE İŞE YARAR?

Cerec sistemi porselen restorasyonların yani porselen, laminate ve kronun bilgisayar aracılığı ile sistemlendirilmesidir. Cerec sistemi aracılığı ile işleme alınan uygulamalarda restore edilecek olan bölgenin ölçüsü alınmamaktadır. Bilgisayar probu aracılığı ile fotoğrafların çekilmesini öngören cerec sistemi kullanacağı blogu bilgisayara yerleştirerek illüstratif hazırlanmasına olanak tanır. İşleme alınan restorasyon laboratuar aracılığı ile cilalanmasının ardından hasta ağzı adaptasyona hazırlanmaktadır. Yaklaşık 2 -3 saat gibi kısa zaman zarfı sonrasında problemi çözüme kavuşturan cerec sistemi kullanım açısından da uygunluk sağlamaktadır. Zamandan kazanç sağlayan cerec sisteminde tekrar seanslarına ihtiyaç kalmamaktadır.Cerec sisteminde kullanılan zirkon malzemesinin biyouyumluluğu oldukça yüksektir. Kırılmalara karşı direnç gösteren cerec sistemi 1985 yılından bu zaman zarfına kadar 8 milyondan fazla hastayı iyileştirmiştir. Klinik çalışmaları aracılığı cerec sistemini işleme alan diş hekimleri geleneksel ölçüleri ön plana almaktadır. 3D ağız içi kamera aracılığı ile ağzı tarayan bu sistem sonrasında olağan silikon ölçülerinin gerekliliğini arka plana alır. Sert porselen ile saniyeler içinde frezlemeyi öngören cerec sistemi diş ve dolgu gerekliliğinin de ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Uzun bekleme süresini reddeden cerec sistemi sadece tek randevuda olumlu sonuçların elde edilmesini öngörür. Tedavi süresi öncesinde CEREC’in sahip olduğu üstünlükleri incelemelisiniz. Olağan çürük yapıları dişten uzaklaştırdıktan sonra işleme alacağınız CEREC kamerası kısa zaman zarfında 3 boyutlu görüntünün elde edilmesini sağlar. Uygulamaya alınan CEREC ünitesi dizayn edilebilme özelliğine sahiptir. CEREC frezleme işlemi porselen blok ile üretilmektedir. Kısa zaman zarfında hazırlanılan restorasyon dişe yapıştırılarak işlemlerin sona ermesini desteklemektedir. Sadece tek seansta olumlu sonuçların alınmasını öngören cerec sistemi optik ölçüm kamerasını kullanarak görüntünün elde edilmesini destekler. Kısa zaman zarfını hedef alarak olağan problemleri çözüme kavuşturan cerec sistemi sahip olduğu 3 boyutlu görüntüsü ile hayal edilen restorasyonun gerçekleşmesini öngörür. Sizler de cerec sistemini işleme alarak olağan diş probleminizi kısa zamanda çözerek sağlıklı gülüşlerin elde edilmesini sağlayabilirsiniz.

İMPLANT ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Tek diş eksikliği sebebi ile oluşum gösteren implant çeşitlerinde toplam 2 tedavi yöntemi bulunmaktadır. Geleneksel köprü yöntemi aracılığı ile kapatılabilen boşluk aynı zamanda ajuste de edilebilmektedir. Hasta memnuniyetini düşünerek hareket eden implant tedavisi estetik fonksiyonların doğrulabilir olmasını öngörmektedir.

Tek diş eksikliğinden kaynaklanarak işleme alınan implant çeşitlerinin görünümü doğal diş kavramı ile örtüşmektedir. Estetik bir yapıya sahip olan implant çeşitleri aynı zamanda çürüme olasılığına yakalanmamaktadır. Köprüye oranla oldukça hijyenik olan implant çeşitleri , fazla diş eksikliği ile işleme alınıyor ise 3 adet tedavi sürecini kullanıcısına sunmaktadır. Hareketli parsiyel protez, diş destekli köprüler ve implant destekli köprüler olmak üzere üç gruba ayrılan implant çeşitlerinde implant destekli protezlerin sahip olduğu işlev daha açıktır. Sahip olduğu görünümü ve verdiği his ile doğallığı ön plana çıkaran bu implant çeşitleri aynı zamanda yüz yapılarındaki bütünlüğü de korumaktadır. Total diş eksikliğinden kaynaklanan implant çeşitlerinin bazı zamanlarda dezavantajları bulunmaktadır. Kullanım açısından zor olan bu implant çeşitlerinde, kemiğin rezorbe olması ile birlikte protez bollaşabilir ve gülerken ağızdan çıkabilir.

Total diş eksikliği sebebi ile işleme alınan implant çeşitlerinde elma ve biftek gibi sert gıdaların yemede zorlanabilirsiniz. İmplant kullanan hastalar, klasik protez kullanan hastalara oranla daha stabil ve rahatlığa sahiptir. Kemik rezorpsiyonunu önleyen implant çeşitleri yüz konturlarını da korumaktadır. Dış görünümü açısından oldukça iyi bir yapıya sahip olan implantlar kullanımında damağın örtülmesi şart değildir. Damağın örtülmemesi ile beraberinde hastalar daha iyi tat alabileceklerdir. Yenileme sıklığı az olan implant uygulamasında doğal ısırma ve çiğneme sağlayabilirsiniz. Sizler de olağan sorunlarınızı kısa zaman zarfında çözüme kavuşturmak adına implant uygulamasını işleme alabilirsiniz. Sağlıklı gülüşler sizleri bekliyor…

ZİRKONYUM KAPLAMA NEDİR?

Son zamanlarda sıklıkla kullanılan malzemeler arasında yer alan zirkonyum diş hekimliğinde olağan güncel kullanım biçimlerine değinmektedir. Kavramların açıklığa kavuşmasını öngören zirkonyum köprü ve kron protezlerinde kullanılmaktadır.

Hasta memnuniyetini birinci sıraya alarak olumlu sonuçların elde edilmesini destekleyen zirkonyum kimyasal bir element türüdür. 40 atom numarasına sahip olan zirkonyumun element ağırlığı 91,22’dir. Materyaller grubunda öncülüğünü koruyan zirkonyum gri ve beyaz renk tonlarına sahiptir. Doğada serbest bir şekilde bulunmayan zirkonyum maddesi silikat ve oksit minerallerine sahiptir. Diğer bir adı zirkon olan bu madde Zirconia markası ile de karıştırılmaktadır. Zrsi04 madenlerinde olan zirkonyum Brezilya, Hindistan ve ABD’den alınmaktadır. Zirkon maddesinin içerisinde 50/1 oranında Hf elementi yer almaktadır. Haksagonal kristal formuna sahip olan zirkonyum aynı zamanda sıcaklığa karşı da oldukça dirençlidir. Farklı bileşikler halinde bulunan zirkonyum Martin Heinrich Klaproth tarafından bulunmuştur. Jons Jakob Berzelius aracılığı ile izole edilen zirkonyum kalsiyum ve magnezyum aracılığı ile izole edilerek ortaya çıkarılmıştır. Reaktif bir madde olarak tanımlanan zirkonyum reaktif bir madde türüdür.

Metal dökümü sırasında oksijen ve azot aracılığı ile birleşen zirkonyum titanyum teknolojisi aracılığı ile işlenmektedir. Özel fırınlarda işlenebilen zirkonyum nükleer sanayi, flaş ve metali bombalarda kullanıma alınmaktadır. Zirkonyumdan elde edilerek zirkonya seramiği formu aracılığı ile hazırlanılan zirkonyum maddesi nükleer reaktörlerin yapı malzemesinde işleme alınmaktadır. Absorma özelliği az olan zirkonyum yüksek gerilme direncine sahiptir. Doku dostu olarak tanımlayacağımız zirkonyum aynı zamanda yanıcı özelliğe sahiptir. Cam ve seramik endüstrisinde sıklıkla tercih edilen malzemeler arasında öncülüğünü koruyan zirkonyum aynı zamanda düşük sıcaklıkta süper iletkenliği ile ön plana çıkmaktadır. Korozyona oldukça dayanıklı olan zirkonyum maddesi hava ve sıvıda oksit aracılığı ile kapanmaktadır.

KURON VE KÖPRÜ NEDİR?

Zayıflayan dişlerin kısa zaman zarfında çatlamasını öneleyerek olumlu sonuçlar elde etmek ve kırık dişleri onarmak istiyorsanız da kuron işlemini uygulamaya alabilirsiniz. Köprü tedavisi ise bir veya birden fazla diş eksikliğinde kullanılmaktadır. Eksik dişin varlığı dişeti hastalığı ve dişlerin boşluklara kaymasına sebep olmaktadır. Bu tür sorunlar ile karşılaşmamak adına kuron tedavi yöntemini kullanabilirsiniz. Estetik beklentilere yanıt vererek kısa zaman zarfında olumlu sonuçların elde edilmesini destekleyen kuron tedavisinde destek diş küçültülmekte ve olağan kuronun sığacağı büyüklüğe getirilmektedir. Dişinizin modelini çıkararak kalıpların yapılmasını sağlayan diş hekimleri eğer porselen kullanacak ise doğru renk seçimine dikkat etmelidir. İşleme alınan kuron ve köprü uygulaması diş hekimlerinin seçtiği malzemeler aracılığı ile hazırlanmaktadır. Kalıcı kuron yapılana dek geçici olarak işleme alınan kuron kullanılır ve daha sonrasında çıkarılır. Uygulamaya alıacak köprü ya da kuron dişin üzerine yapıştırılarak işlem sonlandırılır.

Kuron ve köprü tedavisi hayat boyunca kullanılmaktadır. Fakat bazı zamanlarda kuron ve köprü uygulaması gevşeme gösterebilir. Kuron ve köprü tedavisinin kalıcı olmasını istiyorsanız ağız sağlığınıza özen göstermelisiniz. Flüorürlü diş macunu aracılığı ile günde 2 kere diş fırçalamalı ve diş ipi uygulamasını işleme almalısınız. Sizler de kuron ve köprü tedavisi ile kısa zaman zarfı içinde tüm problemlerinizin çözüme kavuşmasını destekleyebilirsiniz.

3D GÖRÜNTÜSÜ KULLANMANIN FAYDASI NEDİR?

3D dental tomografi az radyasyon aracılığı çekimin gerçekleşmesini sağlar. Diş tedavilerinde konfor kavramını ön plana alarak olumlu sonuçları elde eden 3D görüntüsü katarakt ve troid gibi hassas organların korunmasını destekler. Çözünürlük açısından oldukça yüksek kapasiteye sahip olan 3D görüntüsü teşhis sonrasında tedavinin başarılı sonuçlar çıkarmasını sağlar. İki yöne sahip dijital rehber görüntü aracılığı ile hedef alınan bölgeyi gözlemleyen 3D görüntüsü aynı zamanda hacimsel tomografik görüntünün de elde edilmesini desteklemektedir. Periapikal ve panoramik aracılığı ile pozlanamayan görüntülerin bile elde edilmesini sağlayan 3D dental tomografi sagital, koronal ve aksiyal kestler almaktadır. Detaylı teşhis adına biçilmiş bir kaftan olan 3D dental tomografi ımplant planlamasının da yapılmasını sağlar. Cerrahi klavuzları hazırlamayı öngören 3D dental tomografi yüksek çözünürlüğün elde edilmesini sağlar. Yumuşak doku tespitini gerçekleştiren 3D görüntüsü aynı zamanda mandibular kanal mesafesinin ölçümünü de gerçekleştirir. Tedavi sonrasında gerçekleştirilen operatif kontolleri işleme alan 3D dental tomografi anormal sayıda kanal, gömük diş ve kist yayılımı tespitinin de gerçekleştirilmesini sağlar. İmplant planlaması ve geri alınması işlemleri ile kısa zaman zarfında çözüme yönelik sonuçlar üreten 3D görüntüsü en ince detayların bile gözlemlenmesini sağlar.

3D görüntüleme yönteminde kullanılan dental tomografi, dijital sefalometrik özelliğe sahiptir. 2 adet dijital kasede sahip olan dental tomografi dijital volumetrik tomografinin gerçekleşmesini öngörür. Alternatif çapı ve yüksekliği silindir şeklinde olan dental tomografi kısa zaman zarfı içinde kök kanal ölçümlerini de gerçekleştirmektedir. Sizler de 3D görüntüsü aracılığı ile tespit işlemlerinizin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

HANGİ DURUMLARDA İMMEDİYAT İMPLANT GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Son zamanlarda sıklıkla kullanılan yöntemler arasında öncülüğünü koruyan immediyat implant tedavi yöntemi endodontik tedavinin başarısızlığı ve Periodontal hastalıkların çözümünde kullanılmaktadır. Restore edilmeyen çürükleri de iyileştiren immediyat implant tedavisi genellikle diş eksikliğinden kaynaklanan sorunlarda işleme alınmaktadır. Total dişsizlik durumlarında sıklıkla başvurulan yöntemler arasında öncülüğünü koruyan immediyat yöntemi sağlam ve estetik görünümün elde edilmesini destekler. Üst çene dişsiz altlarda uygulamaya alınan immediyat implant işlemi diş kayıpları sonrasında oluşan travmalarda kemik erimelerinin oluşumunu ve hacim azalmasını engellemektedir. Sağlam ve estetik görünüm aracılığı ile kısa zaman zarfında kusursuzluğu ele alan immediyat impant işlemi aynı zamanda büyük azı dişlerinin kaybında da kullanılmaktadır. Arka bölgeye takılan protez yerine implantı işleme alarak sabit bir köprü elde edebilirsiniz. Uzun dişsiz boşluklarda da kullanıma alınan immediyat implant uygulaması dişsiz bölgeye uygulanarak dayanıklılığın artmasına yardımcı olur. Alt çenede bulunan tüm dişlerin kaybedilmesi durumunda da işleme alınan immediyat implant tedavisi hastanın yaşam kalitesini yükselterek başarılı çözümlerin ön plana alınmasını sağlar.
Geleneksel yöntemler arasında yer alan total protezler birden fazla probleminde meydana gelmesine sebep olmaktadır. Bu tür sorunlar ile karşılaşmamak adına kullanışsız protezler yerine estetik sonuçların elde edilmesini sağlayacak immediyat implant işlemi uygulamaya alınmalıdır. Doğallığın elde edilmesini öngören immediyat implant uygulaması mükemmel dereceye sahip fonksiyonlar aracılığı ile birinci sınıf kalitede sonuçları öngörür. Eğer kalp hastalığına sahipseniz immediyat implant öncesinde doktorunuza başvurmalısınız. Kısa zaman zarfında birinci sınıf kaliteye sahip sonuçların planlanması adına bir tür uzman olan immediyat implant tedavisi ile sizlerde olumlu verilerin elde edilmesini sağlayabilirsiniz.

LAMİNAT VENEER KİMLERE UYGULANABİLİR?

Laminat veneer uygulaması; çene bozukluğu, kalem ısırma ve tırnak yeme gibi alışkanlığı olan hastalarda uygulamaya alınmamaktadır. Dişlerinin arasında seviye farklı bulunanlarda işleme alınan laminat veneer tedavi yöntemi aynı zamanda olağan çapraşıklıkların da giderilmesine öncülük eder. Ortodontik tedavi görmek isteyen hastalar için biçilmiş bir kaftan olan laminat veneer uygulaması aynı zamanda kırık ve dolgu olan hastalar da uygulamaya alınmaktadır. Diestemalı olan dişler için biçilmiş bir kaftan olan bu tedavi yöntemi renk platformunu da ön plana almaktadır. Beyazlatma işlemi aracılığı ile sağlıklı dişlere kavuşulmasını öngören laminat veneer uygulaması gülme hattının aşağıya doğru meyilli olan ağızları tedaviye almaktadır. Gingivoplasti ardından diş boylarını uzatan bu tedavi yöntemi kısa zaman zarfında estetik gülüşün elde edilmesini destekler.

Yıpranmış dişler, diş eti görünmesi, aşınmış dişler, çapraşık dişler ve aralıklı dişler de işleme alınan laminat veneer uygulaması küçük müdahaleler aracılığı ile sağlıklı bir görünümün elde edilmesine olanak tanır. Tırnak büyüklüğünde yuva açarak laminat veneer tedavi yönteminin işleme alınmasını sağlaya diş hekimleri, dişin doğal yapısını bozmadan estetik görünümü elde etmektedir. Dayanıklı ve bir o kadar sağlam malzemelerden elde edilerek işlemlerini gerçekleştiren laminat veneer uygulaması hiçbir dişin kesilmesine izin vermemektedir. Kısa zaman zarfını hedef alarak mükemmel gülüşlere sahip olmak isteyenlerdenseniz laminat veneer işlemeni uygulamaya alabilirsiniz. Kusursuz estetik kavramına sahip gülüşler kısa zaman zarfında sizlerin olacak…

CAD/CAM SİSTEMİ

VITA’nın geliştirerek işleme aldığı zirkonya , Zirkonya Block olarak tanımlanmaktadır. Yüksek mekanik özelliğe sahip olan zirkonya çatlakların büyümesine de engel olmaktadır. Sahip olduğu mekanizması ile işlemlerin gerçekleşmesini öngören zirkonya monolitik fazlalığa geçerek genleşmenin meydana gelmesine olanak tanır. Baskı kuvvetini oluşturan Cad/Cam teknolojisi ilk defa 1988 yılında kullanılmıştır. Bilgisayar yazılımı aracılığı ile freze makinesinin kullanımını öngören Cad/Cam teknolojisi kompozit, metal blok kuron ve seramik üretimi esasına dayanmaktadır. Geleneksel ölçü yöntemlerini ortadan kaldırarak kısa zaman zarfını hedef alan Cad/Cam teknolojisi aynı zamanda geçici kuron hazırlığının da ortadan kaldırılmasını destekler.

Laboratuvar teknisyenlerinin karlı çıktığı bu sistemde restorasyonlar aracılığı ile Cad/Cam yazılımı dizayn edilmektedir. Klinik başarılarının vazgeçilmezi olan Cad/Cam teknolojisi sahip olduğu sağlam alt yapısı ile her geçen gün farklılık yaratmaktadır. Cad/Cam sisteminde işleme alınan materyaller kısa zaman zarfında frezlenmekte ve hasarlara karşı korunmaktadır. İşleme alınan Cad/Cam teknolojisi restorasyonlarda işleme alınarak fiziksel görüntünün elde edilmesine öncülük eder. Son zamanlarda sıklıkla kullanılan yöntemler arasında öncülüğünü koruyan Cad/Cam teknolojisinde silikat esaslı seramikler kullanılmaktadır. Tek diş restorasyonlarında işleme alınan Cad/Cam teknolojisi aynı zamanda laminate veneer ve inlay uygulamalarında da kullanılmaktadır. Optik ölçü ve diş preparasyonunun gerçekleşmesinin ardından ardışıklı işlemleri uygulamaya alabilirsiniz. Cad/Cam teknolojisinde öncelikle olağan giriş yolu belirlenmeli ve uygunluk gösterecek diş preparasyonu seçilmelidir. İşleme alınacak adeziv restorasyon işlemlerinde olağan prensipler farklılıklar yaratmaktadır. Sizler de Cad/Cam teknolojisini uygulamaya alarak kısa zaman zarfında tüm arzu ve isteklerinizin yerine gelmesine şahit olabilirsiniz.

Soru sormak öğrenmektir.